Als je van plan bent om Nederland te verlaten en wilt gaan werken in Italië. Dan zijn er een aantal dingen die wel belangrijk zijn om te weten en vooraf te regelen. In Italië zijn de werkmogelijkheden minder als in Nederland en daarom maak je meer kans in de grote steden van Italië om werk te vinden. Als je wilt werken in Italië dan heb je hier vergunningen voor nodig, je mag in elk Europees land 6 maanden wonen en werken. Maar hier heb je dan wel vergunningen voor nodig.

Enkele tips voor het vinden van werk in Italië

Vooral in het Zuiden van Italië heerst er veel werkeloosheid het wordt hier dus moeilijker om een baan te vinden. De meeste kans maak je in het noorden van Italië hier is de werkgelegenheid het hoogst.

Een werkgever heeft het liefst iemand die italiaans spreekt en hierbij ook engels of frans. Als je de Italiaanse taal nog niet goed beheerst kun je kiezen om eerst om een cursus Italiaans leren in Italië te volgen. Hierdoor leer je de taal veel beter spreken en is de kans dat je daarna een baan krijgt verhoogd.

Wanneer je een leuke vacature heeft gevonden kun je het beste een brief sturen, een telefoontje kan ook maar de meeste Italiaanse bedrijven stellen een brief meer op prijs. Open sollicatie doen het in Italië goed, bedrijven zien dan gelijk dat je zelf initiatief toont en dit vinden zij erg belangrijk. Let erop als je de brief schrijft dat je deze schrijft aan de hoogste persoon in het bedrijf. In de kranten kun je vacatures vinden. Ook op internet kun je vacatures vinden om te werken in Italië.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *