Als richtlijn of als certificering

Als u wilt werken volgens een bepaalde, bewezen structuur, dan is het verstandig de ISO 9001 aan te houden. U zorgt hiermee voor een inzichtelijke en beheersbare organisatie. Zo is het voor u en uw medewerkers zeer eenvoudig bepaalde werkprocessen en aandachtspunten in kaart te brengen en eventueel aan te passen. U kunt ervoor kiezen ISO 9001 puur als richtlijn te beschouwen, maar u kunt er ook een officiële certificering voor aanvragen. Is het in dat geval verstandig een ISO 9001 adviseur in te schakelen?

Wat geeft een ISO 9001 certificering aan?

ISO 9001 is de internationale norm voor kwaliteitsmanagement. Als u werkt volgens een ISO 9001-systeem kunt u:

  • Uw organisatie inzichtelijk en beheersbaar maken
  • De klanttevredenheid over uw organisatie verhogen
  • Uw organisatie structureren en continu verbeteren
  • Positiever beoordeeld worden door uw partners en relaties
  • Werkprocessen in kaart brengen, beheersen en verbeteren

Beschikt u nog niet over een ISO 9001 certificering? Dan is het verstandig een externe partij in te schakelen voor een audit. Gedurende deze audit wordt uitvoerig gecontroleerd of uw organisatie volledig werkt volgens de ISO 9001 richtlijnen. Wij raden u echter aan eerst een ISO 9001 adviseur in te schakelen, zodat u straks over een perfect ISO 9001 managementsysteem beschikt.

Dit kan een ISO 9001 adviseur voor uw organisatie betekenen

Ga op zoek naar een bewezen adviesbureau dat gespecialiseerd is in ISO 9001 managementsystemen. Schakel een ISO 9001 adviseur in die bekend is met uw branche. Deze adviseur zal, alvorens de audit plaatsvindt, een managementsysteem voor u opstellen waarbij uw organisatie en werkwijze als uitgangspunt wordt genomen. Er wordt dus geen geheel nieuwe bedrijfsvoering bedacht. De dagelijkse gang van zaken van uw onderneming wordt enkel wat gestructureerder en beheersbaarder gedocumenteerd. Dit nieuwe ISO 9001 managementsysteem wordt vormgegeven in een beknopt en begrijpelijk kwaliteitsdocument, waar de gehele organisatie mee overweg kan.

Schakel een ISO 9001 adviseur in

Kortom, als u voortaan perfect wilt werken volgens de ISO 9001 richtlijnen, zorg er dan voor dat u eerst een ervaren ISO 9001 adviseur inschakelt. Hij of zij kan u helpen aan een gedegen managementsysteem, zodat die ISO 9001 certificering binnen no time kan worden behaald. Succes met het vinden van een geschikte ISO 9001 adviseur!