Dichterbij of verder weg?

Payroll. Drijft dat werknemers en werkgevers niet verder uit elkaar? Of brengt het elkaar juist beter samen? Beiden wordt wel eens beweerd. Wij wilden eens zeker weten wat payrollen nu eigenlijk kan doen voor de sfeer in een bedrijf. Wij gingen diverse organisaties af en vroegen wat er precies veranderd was, sinds zij overgestapt waren op payroll. Lees verder en bepaal voor uzelf: zal het uw bedrijf slecht of juist goed doen te beginnen met payrolling?

Wat houdt een ‘werksfeer’ eigenlijk in?

Wat is dat precies, de ‘sfeer’ op werk? Het betekent dat iedereen die werkzaam is voor een bepaald bedrijf, zich veilig, gewaardeerd en welkom voelt. Is dit niet het geval? Dan kan dat tot een hoger ziekteverzuim of zelfs burn-outs leiden. Ook kunnen er vervelende verhoudingen tussen collega’s ontstaan, als zij elkaar niet op de juiste wijze behandelen. Er kan zelfs ruzie ontstaan vanwege bijvoorbeeld jaloezie (uw collega krijgt promotie, u niet) of irritatie (uw directe collega gooit er met de pet naar). Elk bedrijf van enige grootte moet een medewerker of een bedrijfsarts hebben bij wie u met uw strubbelingen terecht kunt. Maar hier gaat het nog wel eens mis. Worden uw klachten weggewuifd? Kunt u bij niemand terecht met uw vervelende gevoelens, zorgen of medische klachten? Dan is het wellicht verstandiger over te stappen op payroll, omdat payrollen u wél deze faciliteiten biedt!

Laat het payrollbureau de problemen oplossen

Bij payrollen wordt het juridisch werkgeverschap uitbesteedt aan een payrollbedrijf. De dagelijkse regie valt nog wel onder de originele werkgever, maar alle andere zaken worden voortaan geregeld door het payrollbedrijf. Denk aan de loonadministratie, de personeelsadministratie en de Arbo-administratie. Loopt u tegen een burn-out aan vanwege een te hoge werkdruk, een onveilige werksfeer of ruzie met uw naaste collega? Dan zal het payrollbureau aandachtig naar uw verhaal luisteren. Zij schakelen desnoods een Arbo-specialist in die uw situatie kan monitoren en behandelen. Omdat dit allemaal via de ‘externe’ juridische werkgever, het payrollbureau, verloopt, hoeft u niet direct naar uw collega of leidinggevende toe te stappen. Dat kan wellicht die hoge drempel weg doen nemen uw klachten eens echt aan te laten pakken!

Maak een afspraak met een payrollbureau

Wilt u weten of payroll ook binnen uw bedrijf de sfeer kan verbeteren? Ga dan op zoek naar een payrollbedrijf en maak een afspraak. Geef aan waar u momenteel tegenaan loopt en wat de rol van het payrollbureau hierin zou zijn. Bevalt het u wat deze specialisten u vertellen? Kies dan ook voor payroll en verbeter daarmee direct de werksfeer in uw bedrijf!