Verzuimbegeleiding bij ziekteverzuim

Het is zowel voor de werkgever als de werknemer van een organisatie erg lastig met regelgeving wanneer de werknemer ziek wordt. Als de werknemer langdurig ziek of zelfs arbeidsongeschikt wordt is dat extra vervelend. Als werkgever bent u bij wet verplicht om bepaalde verantwoordelijkheden op u te nemen. Door te kiezen voor de verzuimbegeleiding van een professional weet u zeker dat u zich houdt aan de wet- en regelgeving.

verzuimbegeleiding

Wet verbetering Poortwachter

In 2001 is in Nederland de ‘Wet verbetering Poortwachter’ in het leven geroepen. In deze wet staat dat zowel werkgevers als werknemers allebei een aantal verplichtingen hebben. Voor werkgevers is dit onder andere:

  • Het hebben en handhaven van een verzuimbeleid. Hierin legt de werkgever vast hoe u verzuim gaat voorkomen, hoe u het verzuim registreert, hoe het ziekmelding proces verloopt en wie de casemanager is bij de re-integratie.
  • Het ziekmelden van uw werknemer bij uw arbodienst. Dit moet al vanaf dag 1.
  • Na 6 weken ziekte komen er meer verplichtingen kijken bij verzuimbegeleiding. Bijvoorbeeld dat de werkgever twee jaar lang 70% van het loon moet blijven betalen. De werkgever mag niet aan de werknemer vragen wat er aan scheelt, maar wel wanneer de werknemer verwacht weer aan het werk te gaan.

    Laat u adviseren door een specialist

    Het is als werkgever niet gemakkelijk om met al deze wetten en regels rekening te houden. Daarom is het verstandig om de diensten van een professional in te schakelen en u te laten ondersteunen in de verzuimbegeleiding. Zo’n specialist brengt u dan inhoudelijk op de hoogte en kan u en uw medewerkers begeleiden tijdens het ziekteverzuim. Ook kunt u een specialist inschakelen om samen met u een verzuimbeleid te ontwikkelen. Kijk eens rond op internet voor een verzuimspecialist bij u in de buurt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *