De voordelen van een payrollovereenkomst voor de werknemer

Vaak wordt het werken met payrollcontracten vooral vanuit het perspectief van de ondernemer bekeken. Er wordt dan gesproken over de grote voordelen voor werkgevers, zoals het wegnemen van administratieve rompslomp, waar werknemers veel tijd aan kwijt zouden zijn. Ook wordt het afwenden van risico’s van traditionele arbeidsovereenkomsten, zoals het moeten uitbetalen van ontslagvergoedingen en doorbetaling bij verzuim, genoemd als een belangrijk voordeel voor werkgevers. Echter, als het om werknemers gaat, zijn velen toch sceptisch over de voordelen voor werknemers. Deze sceptici hebben het vooral over nadelen, zoals een gebrek aan transparantie en het gebrek aan bindingsgevoel met het bedrijf waar men werkzaam is. Echter, we zullen in dit blog zien dat er wel degelijk grote voordelen, ook voor werknemers, zitten aan het werken met payrollovereenkomsten. Lees snel verder om erachter te komen wat deze voordelen zijn.

Tijdige en correcte salarisbetaling

Uiteraard zijn ondernemers en werkgevers druk met allerlei zaken. Het is natuurlijk goed te begrijpen dat als een ondernemer druk bezig is met het werven van nieuwe klanten voor zijn bedrijf of bijvoorbeeld midden in een nieuwe drukke campagne zit, salarisadministratie wel het laatste is waar hij of zij aan denkt. Maar voor jou is dit niet geheel onbelangrijk. Als je een payrollovereenkomst hebt, betekent dit dat je wordt uitbetaald door een echte specialist op het gebied van salaris- en personeelsgerelateerde zaken. Dit is namelijk precies waar een payrollbedrijf zich mee bezighoudt. Met andere woorden, dankzij uw payrollovereenkomst hoeft u voortaan waarschijnlijk niet meer bang te zijn dat u uw salaris pas ontvangt nadat u eigenlijk uw huur had moeten betalen. U bent namelijk verzekerd van een tijdige en correcte salarisbetaling.

Makkelijker om vragen te stellen

U kent dat gevoel vast wel: u wilt eigenlijk iets vragen over uw salaris of over uw secundaire arbeidsvoorwaarden, maar vindt dit een beetje ongemakkelijk omdat u ziet dat uw werkgever al druk genoeg is met allerlei zaken. Natuurlijk wilt u een goede relatie ontwikkelen en behouden met uw werkgever, dus u wilt hem niet ‘lastig vallen’ met zaken die eigenlijk niets te maken hebben met uw werkzaamheden en hem of haar het idee geven dat uw arbeidsvoorwaarden u meer bezighouden dan het werk zelf. Met een payrollovereenkomst zult u dit probleem niet ervaren, om de volgende reden: de medewerkers van het payrollbedrijf hebben alle tijd om u te woord te staan over uw salaris en (secundaire)arbeidsvoorwaarden. Daar zijn zij namelijk voor! De volgende keer dat u een vraag hebt over uw arbeidsvoorwaarden hoeft u dus niet meer rond te lopen met een ongemakkelijk gevoel en kunt u contact opnemen met de helpdesk van het payrollbedrijf. Dat is wel zo fijn!

Echte specialisten

Het laatste voordeel hangt enigszins samen met het eerste: payrollbedrijven zijn op de hoogte van de nieuwste wet- en regelgeving, omtrent bijvoorbeeld belastingen, zorgverzekeringen en CAO’s. Dit betekent dat payrollbedrijven werknemers onder andere van accurate informatie kunnen voorzien en dat zij erop toezien dat premies correct worden afgedragen.

Payrollbedrijven zijn zo gek nog niet!

Zoals in dit blog was te lezen bieden payrollovereenkomsten niet alleen werkgevers, maar ook werknemers grote voordelen. Dit is des te meer reden voor werkgevers om met een payrollbedrijf in zee te gaan. Immers, op die manier garandeert u tevreden werknemers!. Voor werknemers betekent het dat zij blij mogen zijn met hun payrollovereenkomst. Met andere woorden: iedereen wint!