Teambuilding activiteiten helpen echt!

Ik zit in een voetbalteam en de samenwerking loopt niet helemaal zoals we dat willen. We willen wel allemaal graag maar het lukt gewoon niet. Persoonlijk denk ik dat het komt omdat we maar één keer per week trainen dus in de wedstrijd niet echt goed weten wat iedereen van elkaar verwacht. Waarschijnlijk zou twee keer in de week nog te kort zijn. Het team bestaat uit elf man en voordat je met elk persoon een korte tijd hebt ‘samengewerkt’ ben je al een paar trainingen verder. Er ontstaan ook vaak irritaties in het veld en sommige spelers halen de teamspirit naar beneden. Onze trainer besloot om teambuilding activiteiten te gaan doen om de samenwerking te verbeteren. Teambuilding activiteiten zijn activiteiten die je met een groep doet, met als doel de samenwerking van groep te verbeteren. Verschillende teambuilding activiteiten zijn:

  • Paintballen
  • Gezamenlijke fitness
  • Groepsspellen
  • Etentje

Onze trainer koos echter voor iets heel anders. Ik weet niet hoe hij erbij is gekomen maar het werkte wel. De naam van het bedrijf is Teams in Tune.

 

Teambuilding activiteiten met muziek

Met de teambuilding activiteiten van Teams in Tune moesten we simpelweg een liedje naspelen die we eerder gehoord hadden. Dat klinkt gemakkelijk maar dat is het niet. Ten eerste moet de groep samen beslissen wie welk deel van het nummer doet en met welk instrument. Hiervoor is initiatief nodig en besluitvaardigheid. Daarna moet er worden samengespeeld en gaat er natuurlijk van alles fout. Uiteindelijk moet er worden afgestemd en ontstaat er een liedje. Het duurde lang maar toen we eenmaal het liedje goed na konden spelen was het geweldig! De volgende wedstrijd ging direct anders!

 

Interesse in een originele teambuilding activiteit?

Ga dan naar www.teamsinTune.nl voor meer informatie over dit onderwerp of voor het maken van een afspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *