De wekker gaat en u opent de ogen. Het eerste wat door u gedachte schiet is: “Daar gaan we weer, een dag vol ellende en saai werken”. Het zit niet mee de laatste tijd. Het werk waar u eerst altijd plezier uit haalde is opeens niet meer interessant. Uw passie ligt niet meer bij uw huidige werk. Eigenlijk heeft u geen idee of u dit nog wel wil doen. Al een tijdje speelt u met het idee om uit te zoeken wat u wel wilt. Ontdekken wat u kan en waar uw kwaliteiten liggen. Misschien wordt het dan tijd voor talent management. Mensen die u leren wat u wel of niet kan en wil.

Talenten heeft iedereen

Iedereen heeft zijn kwaliteiten, iedereen kan iets. Als je maar ontdekt wat het is. Door alleen te zitten en niks te doen kom je daar niet achter. Of dat moet nou net je kwaliteit zijn. Helaas kom je met niks doen en zitten alleen niet verder. Bedrijven en mensen halen lang niet alles uit zichzelf. Als je de juiste instelling en toewijding toont kun je meer uit iedereen halen. Het begint bij de vraag “Waarom ben ik hier?” dit kun je op veel aspecten toepassen, vanuit daar kun je de vijf belangrijkste doelen (de Big Five for Life) gaan indelen. Zelf kun je hier niet zo heel veel mee. Er zijn mensen nodig die je op het juiste pad moeten wijzen en begeleiden. Bedrijven zoals bijvoorbeeld RightPlacement.

Begeleiding aan je zijde

Met RightPlacement aan uw zijde wordt u weer een blije werknemer. Met behulp van een gepatenteerd programma kunnen ze u helpen uzelf in beeld te brengen. Aan het einde van de rit heeft u antwoorden op de vragen zoals “Wie ben ik?” of “Wat kan ik” en “Wat wil ik?”. Met een nieuw doel op zak heeft u wél weer zin in uw werk.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *