Nu ik voor mijn werk teksten moet schrijven over stickers en raamfolie, moet ik eens op zoek gaan naar wat inspiratie op dit gebied. Toen ik bij Google ´raamfolie´ in typte, kwam ik bij een hele grappige foto terecht. Het was namelijk een afbeelding van een raamfolie met daarom verschillende elementen de je zoal in een huiskamer aan kunt treffen erop. Het waren eigenlijk een soort stickers die op het raam waren geplakt. Op de foto leek het alsof er achter die stickers een lamp, een fotolijstje, een vaasje en wat beeldjes stonden. Dat zag er beslist grappig uit. Het hele idee van deze stickers was dat die lamp, die beeldjes en het fotolijstje niet écht achter het raamfolie stonden. Het raamfolie was gewoon gedecoreerd met deze objecten. Ik vond dat heel geestig bedacht. Als ik zoiets in de winkel bij mij op de hoek van de straat zou zien, zou ik het beslist kopen. Ik ben wel iemand voor dit soort hebbedingetjes. Mijn vader zou ik hier nooit een plezier mee kunnen doen, want hij houdt alleen van functionele stickers om op het ruit te plakken als de buren te vaak naar binnen kijken. Hij is beslist niet geïnteresseerd in een speciale variant van dit soort dingen.

Ik was laatst bij mensen op bezoek die hun hand niet omdraaien voor een beetje luxe in huis. Zij hadden echt prachtig raamfolie. Zo zou ik het eigenlijk bijna niet meer noemen, want het was een waar kunstwerk. Het was een afbeelding van een landschap met een hele mooie grote boom. Het licht van buiten scheen dan door dit kunstwerk naar binnen. Het zag er echt fantastisch uit. Ik had er nog nooit van gehoord. Ik had ook nog nooit van mijn leven zoiets moois gezien. Het zijn ook hele bijzondere mensen, die deze kunstzinnige stickers hebben. Zij hebben ook allemaal bijzondere kunstwerken in huis staan en markante schilderijen aan de muur hangen.

Stickers voor op het raam heb je in allerlei soorten en maten. Je moet natuurlijk we precies de juiste grote hebben. Er zijn ook allerlei soorten motiefjes op de markt. Je kunt het zo gek niet bedenken, of het is wel ergens te vinden. Ik keek zelf laatst eens even rond in een leuke webshop. Ik zocht naar een leuk raamfolie voor op mijn vensters aan de straatkant. Dan heb ik zo minder last van inkijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *