Wanneer u een ontslagbrief van uw werkgever heeft ontvangen is het verstandig om juridisch advies aan te vragen. Dit kan makkelijk zijn als u het niet eens bent met het ontslag of wanneer u twijfels heeft. Ontslag kan namelijk niet zomaar gegeven worden, daar moeten duidelijke redenen voor zijn.

Ontslagbrief

Wanneer u door uw werkgever wordt ontslagen kan dat op verschillende manieren. U kunt een ontslagbrief in verschillende vormen ontvangen. Dat kan bijvoorbeeld in de vorm van een vaststellingsovereenkomst. Hierbij is de werkgever van u afhankelijk of u met het ontslag wilt instemmen. U bent wettelijk niet verplicht om deze vaststellingsovereenkomst te ondertekenen.  In een ontslagbrief staan veel zaken die goed beoordeeld moeten worden voordat deze ondertekend wordt. Worden uw WW-rechten wel veilig gesteld, is er sprake van een redelijke ontslagvergoeding en wat zijn de kansen op ander werk? Dat zijn allemaal belangrijke zaken, die u het beste goed van te voren kunt afwegen.

Ontslag op staande voet

Naast de vaststellingsovereenkomst, is het ook mogelijk om een ontbindingsverzoek, een ontslagvergunning of een ontslag op staande voet te krijgen. Bij een ontslagbrief op staande voet is het belangrijk om direct naar een ontslag advocaat of jurist te gaan. Een direct ontslag wordt namelijk nooit direct door de kantonrechter geaccepteerd. Lees hier ook meer over op het ontslag blog. Wanneer u uw kansen op een WW-uitkering wilt behouden, dan zal u uw ontslag op staande voet zeker moeten aanvechten. Twijfel hierbij ook niet te lang om rechtshulp in te schakelen, want u kunt hiermee uw kans op een WW-uitkering vergooien.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *