Wanneer je op zoek bent naar een opleiding waarmee je gegarandeerd bent van een baan en je graag met mensen werkt, dan is een opleiding verpleegkundige misschien wel iets voor jou? Er zijn namelijk altijd vacatures zorg, waardoor grote kans hebt op het vinden van een baan wanneer je je opleiding afrondt.

Een opleiding voor verpleegkundige kun je zowel op MBO-niveau als HBO-niveau volgen. Beide opleidingen duren 4 jaar.

Met een opleiding verpleegkunde kun je zorg verlenen aan mensen die vanwege ziekte of functiebeperkingen zorg vereisen. Dit kunnen patienten in een ziekenhuis zijn, maar ook zwangere vrouwen, pasgeborenen of mensen met een psychische ziekte.

Als verpleegkundige kun je in verschillende zorginstellingen gaan werken zoals ziekenhuizen, verzorgingstehuizen en verpleeghuizen. Afhankelijk van het soort instelling waar je aan de slag gaat, zullen je werkzaamheden verschillen maar denk in ieder geval aan werkzaamheden zoals het aanleggen van een infuus, het geven van injecties etc.

Opleiding verpleegkunde HBO

Wanneer je de HBO opleiding verpleegkunde afrond, dan kun je in de volgende instelling een baan gaan zoeken:

  • Verpleeghuizen
  • Ziekenhuizen
  • Verzorgingshuizen
  • Gehandicaptenzorg
  • Kraamzorg
  • Commerciele bedrijven (bedrijfsverpleegkundige)
  • Geestelijke gezondheidszorg

Wat nu het verschil is tussen de opleiding op MBO-niveau en HBO-niveau is dat je bij MBO meer praktijkgericht als verpleegkundige te werk gaat. Hierbij voer je verschilllende verpleegtechnische handelingen uit. Bij HBO-niveau worden er meer complexere zorgvragen ingezet, waarbij ook meer kennis van de wetenschap wordt toegepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *