Koude acquisitie kan een erg effectieve manier van verkopen zijn, maar is niet altijd de meest leuke en gewenste manier om te verkopen.

Een van de grote voordelen van telefonische acquisitie is dat het in vergelijking met andere vormen van directe verkoop goedkoper is. Je hebt voor ‘cold calling’ eigenlijk alleen een telefoon en aansluiting nodig en telefoonnummers met potentiele klanten.

Tips voor telefonische acquisite

Wanneer je iemand op belt om iets te gaan verkopen kan een goede opening cruciaal zijn. Ga dan ook niet meteen proberen iets aan te smeren, maar probeer eerst interesse in de klant te tonen. Je kunt over problemen beginnen, maar begin niet meteen over jouw oplossing. Zorg ook wel voor professionaliteit door eerst te vragen of het telefoontje wel uit komt en of je eventueel op een ander tijdstip terug zou kunnen bellen als het niet gelegen komt.

Een goede voorbereiding is het halve werk is een gezegd dat zeker geldt voor telefonische acquisitie.  Bestudeer het belscript goed, en bedenk goed wat voor vragen mensen eventueel zouden kunnen stellen. Natuurlijk bereidt je dan ook goed de antwoorden voor, die daarop geantwoord kunnen worden. Probeer de rode draad van het belscript te volgen, maar bind je hier niet op vast, elk gesprek kan natuurlijk anders lopen.

Daarnaast is luisteren ook erg belangrijk. Probeer aandacht te luisteren naar wat de persoon te zeggen heeft, en probeer tegelijkertijd antwoorden of reacties klaar te hebben om in te springen op wat een ander zegt.

One thought on “Koude acquisitie tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *