Leadgeneratie is een veelvoorkomende marketingterm, maar wat is leadgeneratie precies? Leadgeneratie komt eigenlijk neer op het verzamelen van gegevens van potentiële klanten. Waar het eigenlijk op neer komt, is dat je bij leadgeneratie de interesses van potentiële klanten probeert te achterhalen.

Wanneer een bedrijf de klandizie wilt vergroten, zijn daar verschillende mogelijkheden voor. De huidige ontwikkelingen in onze digitale samenleving heeft er voor gezorgd, dat leadgeneratie ook veel online plaats vind. Potentiële klanten bevinden zich namelijk op het internet. Er worden steeds meer mogelijkheden geboden om diensten en producten met elkaar te vergelijken, hierdoor beschikken potentiële klanten ook over een grote hoeveelheid informatie over het product of dienst die ze zoeken. Wanneer je als bedrijf een bepaald product of dienst verkoopt, is het dus belangrijk dat de mensen die op zoek zijn naar jouw product of dienst jou ook weten te vinden, of dat jij die mensen juist weet te vinden.

Er wordt door bedrijven steeds vaker beseft dat men verkopen kan realiseren door hun prospects iets bij te brengen. Hierdoor wordt bij steeds meer bedrijven de afgelopen jaren deels van de marketingbudgetten aan whitepaper marketing besteed.

Het is mogelijk om mensen een positief beeld van het bedrijf te laten krijgen door potentiële klanten van waardevolle informatie te voorzien.

Met een whitepaper, kan een bedrijf zijn kennis en ervaring delen, zodat dit helpt bij het kiezen van de juiste oplossing of dienst bij het beslissing proces. Wanneer iemand geïnteresseerd is in bepaalde informatie, kunnen mensen deze informatie downloaden waarvoor zij in ruil hun contactgegevens afleveren. Hierdoor kan een lead gegenereerd worden omdat de desbetreffende persoon ook daadwerkelijk geïnteresseerd is in het product of de dienst.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *