Wanneer je als ondernemer met payrolling aan de slag wilt, dan zijn er verschillende aanbieders. Wat is payrolling precies?

Wanneer je gebruik maakt van een payroll aanbieder, neemt deze aanbieder jouw personeel op papier in dienst. Hiermee is de payroll aanbieder juridisch gezien de werkgever. Hierbij komt meteen het grootste verschil tussen payrolling en salarisadministratie. Bij salarisadministratie blijf je namelijk wel gewoon juridisch werkgever.

Welke taken neemt een payroller over?

Een payroll-bedrijf is de juridische werkgever en neemt daarme de arbeidsrechterlijke risico’s over. Hierbij worden alle administratieve handelingen zoals het verzorgen van arbeidsovereenkomsten, loondoorbetalingen en verzekeringen bij arbeidsongeschiktheid, ontslagprocedures, salarisadministratie, jaaropgaven tot de diensten van een payroll-bedrijf.

Werkgever

Als werkgever blijf je belangrijke kernzaken bepalen, zoals bijvoorbeeld het aannemen van nieuwe werknemers, de hoogte van het salaris en het voeren van functionerings- en beoordelingsgesprekken. Daarnaast worden ook andere zaken die voor de interne gang van zaken binnen het bedrijf via de werkgever geregeld. In principe zal er op de werkvloer niets veranderen, wanneer een payroll bedrijf het personeel overneemt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *