Geen fiscale voorzieningen meer?

Payroll staat regelmatig zeer negatief in het nieuws. Payrollbedrijven zouden puur uit eigenbelang handelen, koppen de artikelen dan. Laatst weer had een directeur van een payrollbedrijf gesteld dat alle fiscale voorzieningen voor zelfstandige ondernemers afgeschaft zouden moeten worden. Met als reactie een boze menigte ZZP’ers uiteraard. Zo’n besluit zou een aanval zijn op het ondernemerschap en maakt van ondernemers niets anders dan slecht betaalde uitzendkrachten. Alleen het payrollbedrijf zou er op die manier als winnaar uitkomen. Maar payroll was toch die handige manier van werken? Waarbij u die rompslomp aan salarisadministratie kon uitbesteden aan betrouwbare en vakkundige specialisten? Wij zochten het voor u uit. Wat is de waarheid achter payroll?

Wat houdt payroll ook alweer in?

Payroll is eigenlijk niets meer dan het uitbesteden van uw financiële administratie. U werkt graag voor uw opdrachtgevers, maar heeft geen tijd, zin of kunde om uw eigen salarisadministratie, arbeidsovereenkomsten en jaaropgaven te onderhouden. Om u volledig te kunnen richten op uw corebusiness is payrolling in de wereld geroepen. Ideaal! Maar nu komen er dus steeds meer verhalen naar boven dat payrollbedrijven ondernemers zouden verleiden bij hen in dienst te gaan als (zeer goedkope) uitzendkracht. Maar blijkbaar was dat voor sommige payrollbedrijven nog niet voldoende. Zoals eerder genoemd wilde een directeur van een bedrijf in payroll alle fiscale voorzieningen van ZZP’ers wegnemen. Zijn reden? Zelfstandige ondernemers zouden te weinig belasting betalen.

Vijf punten waar ZZP’ers op moeten letten

Wij begrijpen dat u op dit moment, als zelfstandig ondernemer, inwendig kookt van woede. Júist ZZP’ers weten als geen ander wat belasting betalen met je doet. En dat verhaal van ingezet worden als goedkope uitzendkracht is ook uit de lucht gegrepen. Er zijn voldoende payrollbedrijven waar u vooraf duidelijke afspraken moet maken. Dat is ook logisch, zodat van beide kanten bekend is wat je aan elkaar hebt en wat je van elkaar mag verwachten. Een beetje ondernemer let daarop en laat zich niet uitbuiten. Immers, in de discussie over payroll moeten we de eigen verantwoordelijkheid van de ondernemer niet vergeten! Maar om een lang verhaal kort te maken: wij staan nog steeds achter payroll. Het is volgens ons een ideale manier van transparant en overzichtelijk werken. Kies echter wel een payrollbedrijf dat correct werkt. Deze is te herkennen aan het volgende:

  • NEN 4400-1 gecertificeerd
  • Vakkundig personeel
  • VCU gecertificeerd
  • G-Rekening
  • WKA

Laat u vrijblijvend informeren

Bent u benieuwd naar wat payroll voor u kan betekenen? Zoek dan zo’n gedegen, ervaren en betrouwbaar payrollbedrijf. Dan zult u merken hoeveel profijt het werken volgens payroll u te bieden heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *