Als je geïnteresseerd bent in Steiger verhuur, dan moet je wel verstand hebben van bouwconstructies. Als dat niet het geval is, dan loop je de kant dat je een steiger huurt voor een toepassing waar de steiger, die u gehuurd heeft, niet voor bedoeld is. Zo heb je bijvoorbeeld een enkele steiger, maar je hebt ook een dubbele steiger. Wanneer heb je welke steiger nodig? En ook interessant, is het mogelijk om verschillende soorten steigers opgebouwd uit verschillende materialen als verschillende toepassingen uit te voeren?

Verschillende soorten en maten

Om antwoord op de laatste vraag te geven: ja dat kan. Belangrijk is dat er rekening wordt gehouden met vasten maten en vaste uitgangspunten. Met dit laatste doel ik vooral op verschillende elementen. Om het geheel wat duidelijker te maken, een voorbeeld is bijvoorbeeld dat een systeemsteiger op verschillende manieren kan worden uitgevoerd (op een traditionele wijze of met een steigerpijp). Dit is voor mensen die niet in het vakgebied zitten redelijk lastig te begrijpen. In principe maakt dit niet uit, maar als u als doel heeft een steiger in te huren voor een constructie team, dan kunt u beter even wat informatie inwinnen over de verschillende typen steigers. Dit kan bijvoorbeeld bij een erkend bouwbedrijf als Jako Bouwmachines.

Meerdere systemen

Graag wil ik u nu wat vertellen over de verschillende systemen van de soorten steigers en dit is vooral bedoeld voor de experts op het vakgebied. Een veel gebruikt systeem is het valkopsysteem. Dit betekent dat de staanders (maar ook de stempels) het betonoppervlak blijven ondersteunen tijdens het ontkisten. Aan de andere kant, bekinstingspanelen en dragers kunnen vroeg worden weg genomen. Dit heeft als gevolg dat de steiger eenvoudig te monteren is. Het ondersteuningsprincipe is veel geprezen en een van de meest gebruikte steigersystemen van nu.

Montage

De andere systemen die er zijn zijn te onderscheiden op het gebied van de montage. Bij ingewikkelde, stevige steigers is de montage vaak ingewikkeld. Dit is natuurlijk niet gewenst, en geeft veel last aan de monteurs. De montage van de steiger kan bij een dergelijke steiger veel tijd in beslag nemen, waardoor het langer duurt voordat de steiger klaar is voor gebruik. Dit hoeft niet per se een probleem te zijn. Veel bouwbedrijven leveren voor u niet alleen het materiaal voor de steiger, maar ze zorgen ook dat de steiger op een professionele wijze opgebouwd wordt. Dit wordt dan door professionals gedaan. Soms vragen ze hier extra kosten voor, maar bij de betere bouwbedrijven gebeurt dit niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *