Als je een eigen onderneming hebt, krijg je ontzettend veel dingen over je heen. Er zijn veel zaakjes die je moet regelen, waardoor het ook normaal is dat er soms wel eens dingen over het hoofd worden gezien. Er worden ontzettend veel adviezen gegeven over belastingen, bedrijfsvoering, betalingen, personeel, etc. waardoor bijvoorbeeld het regelen van bedrijfshulpverlening wel eens wordt vergeten. Een bedrijf met op zijn minst 1 werknemer in dienst is officieel verplicht om een bedrijfshulpverlener in dienst te hebben. Een bedrijfshulpverlener moet ook beschikken over een officieel erkend BHV certificaat die behaald kan worden met een BHV cursus.

In het dagelijks leven worden bedrijfshulpverleners ook wel BHV’ers genoemd, deze benaming krijg je wanneer je het BHV certificaat hebt behaald. Bij elke onderneming met werknemers is het verplicht om minimaal 1 BHV‘er op de werkvloer aanwezig te hebben, afhankelijk van het aantal werknemers en aanwezigen in het bedrijfspand kunnen er meerdere BHV’ers worden aangenomen. Vroegen waren er maatstaven over hoeveel BHV’ers er aanwezig moesten zijn bij bepaalde aantallen werknemers. Deze maatstaven worden hedendaags niet meer gebruikt, maar kunnen wel als richtlijnen gebruikt worden. Bij kleine ondernemingen is het ook mogelijk om als eigenaar zelf een BHV cursus of training te volgen om zelf als BHV’er aanwezig te zijn en eventueel in te grijpen als er ongevallen voorvallen.

Voorheen was het ook wettelijk verplicht om regelmatig een herhaalcursus te doen. Deze herhaalcursussen worden tegenwoordig vaak overgeslagen omdat veel bedrijven met de economische crisis wat voorzichtiger zijn met hun uitgaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *