Diverse bedrijfsapplicaties dienen te worden beheerd en onderhouden te worden. Vaak is dit, vooral binnen een bedrijf, erg belangrijk voor het goed functioneren van de diverse bedrijfsprocessen. Vaak wordt het applicatiebeheer in een organisatie ingevuld door de kant van de klant en ook aan de kant van de IT-organisatie.

Er zijn diverse opleidingen die je kunt volgen om een applicatiebeheerder te worden. Als technisch applicatiebeheerder kun je gebruik maken van ASL. Dit is de Application Services Library wat de marktstandaard is voor applicatiebeheer en onderhoud. Op die manier leer je van professionals met jarenlange ervaring en kun je door middel van het procesmodel de optimale ICT ondersteuning van bedrijfsprocessen bieden. Als applicatiebeheerder kun je er voor zorgen dat de medewerkers in een organisatie zich volledig kunnen focussen op hun corebusiness.

De functie van applicatiebeheerder is erg divers en het kan verschillen van dag tot dag. Niet alleen ben je technisch bezig maar daarnaast dien je ook een hoop te communiceren met de gebruikers van de diverse software. Daarnaast dien je te testen, te onderhouden en creatief op te kunnen lossen. Indien er zich een probleem voordoet is het namelijk belangrijk dat je deze zo snel en effici├źnt mogelijk op kunt lossen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *