Voor bijna elke organisatie is het interessant om na te denken over het vergroten van de naamsbekendheid. Zeker een commerciële organisatie die als doelstelling heeft om winst te maken en zo veel mogelijk diensten of producten te verkopen is het interessant om de naamsbekendheid te vergroten. Wanneer meer mensen over jouw bedrijf/ product hebben gehoord zullen er uiteindelijk meer verkopen worden gedaan. Organisaties met grote omzetten, besteden vaak ook ontzettend veel geld aan marketing om zo hun naamsbekendheid te vergroten. Als MKB’er is dat natuurlijk een stuk moeilijker, er zijn zo veel verschillende middelen waarmee je naamsbekendheid kan werven voor je diensten/ producten, dat het voor beginnende ondernemers vaak een doolhof is. Hieronder enkele tips waar je rekening mee kunt houden wanneer je je naamsbekendheid wilt vergroten.

Herhaling

Één van de krachtigste manieren om naamsbekendheid te krijgen is door herhaling. Wanneer mensen regelmatig een bedrijfsnaam of product op meerdere plekken ziet en hoort, begint het vertrouwd aan te voelen. Onafhankelijk of het een positieve of negatieve indruk achterlaat, de bedrijfsnaam of het product staat wel in het geheugen.

Stappenplan

Om aan de spreiding van naamsbekendheid te beginnen kun je niet zomaar ergens beginnen, het beste kun je een goed stappenplan uitschrijven. Hierbij is het belangrijk dat je voor jezelf goed vaststelt hoe het bedrijf naar de buitenwereld moet overkomen. Wat voor indruk wil je je potentiele klanten geven. Als je een huisstijl laat creeeren is het belangrijk dat deze uniek en herkenbaar is. Wat erg belangrijk is, is om van te voren een budget te stellen, wat je precies wilt uitgeven aan marketing. Op welke doelgroep wil je je richten? Je kunt er voor kiezen om een breed publiek te bereiken door bijvoorbeeld flyers drukken en deze huis aan huis te verspreiden. Hierdoor bereik je een erg breed publiek, zoek je juist een specifieke doelgroep zoals bijvoorbeeld hardlopers omdat je hardloopschoenen wilt verkopen dan kun je je richten op atlethiek verenigingen etc.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *