In de categorie wandtegels en vloertegels heb ik nog wel een bijzonder verhaal te vertellen. Een aantal jaar geleden was ik op reis in Mexico. Ik ging daar heen met mijn studie. Het was een verplicht reisje. Ik vond het allemaal wel prima, want de faculteit betaalde de helft van de kosten. Daarmee waren het verblijf en de vliegreis nog steeds niet goedkoop, maar het scheelde een hoop geld. Ik herinner me nog een bepaald moment in Veracruz. We moesten een stadswandeling voorbereiden en ik moest nodig naar het toilet. Ik vroeg het even bij een restaurant. Toen werd ik een huis binnengeleid en daar zag ik hele bijzondere kleuren wandtegels. En ook de vloertegels zagen er prachtig uit. Ik kwam daar dus in een badkamertje van particulieren. Tja, dat heb je ook alleen in Mexico… Ik keek mijn ogen uit omdat ik voornamelijk de wandtegels zo mooi vond. De vloertegels staan me iets minder goed bij. Volgens mij heb ik er zelfs een foto van gemaakt. Maar dat weet ik niet meer zeker. Dat zou ik moeten nazoeken op mijn computer of op mijn externe harde schijf. De wandtegels in dit particuliere toilet spraken erg tot de verbeelding. Ze waren een beetje zeegroen of zeeblauw. Ik herinner ze me nog als de dag van gisteren. En ik vond het ook zo’n bijzondere ervaring om gewoon bij mensen thuis naar de wc te gaan. En dat terwijl die mensen mij helemaal niet kenden. Gelukkig maar dat ik dit heb meegemaakt, want anders wist ik nu niks te vertellen over bijzondere vloertegels.

Als het gaat om unieke wandtegels, moet je echt bij een bedrijf zijn dat hierin gespecialiseerd is. Als je gewoon voor de dertien in een dozijn vloertegels gaat, kun je bij elke willekeurige bouwmarkt terecht. Dat staat als een paal boven water.

Als ik nadenk over vloertegels denk ik ook aan stoeptegels. Dat zijn natuurlijk hele andere dingen, maar bij tegels op de vloer denk ik daar nu eenmaal aan. Maar het gaat dus om vloertegels in huis. Ik herinner me de vloer van mijn vroegere beste vriendin. Ik kwam vaak bij haar en daar waren witte vloertegels die heel glad waren. Je kon daar lekker met je sokken overheen glijden. En als kind was dat uiteraard ronduit geweldig. Wat voor wandtegels zij in de keuken hadden, weet ik eerlijk gezegd niet meer. Die waren vast ook wit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *