Thuiswerken is een thema, waar vele managers en werkgevers over discussieren. Thuiswerken wordt tegenwoordig ook wel omgedoopt als ‘het nieuwe werken’.

Deze manier van werken is met de huidige technologie makkelijk te verwezenlijken. Het kan zijn dat men een vpn-verbinding heeft, waardoor medewerkers thuis toegang hebben tot hun mail of zij maken gebruik van webmail. Daarnaast wordt ook steeds meer gebruik gemaakt van cloud oplossingen, waarin alle documenten en mails in de cloud worden opgeslagen. Zo kun je met een Google account tegenwoordig vrij eenvoudig bestanden delen met collega’s, vrienden of zakenrelaties. Hierbij kun je een soort van Excel spreadsheets, Tekst documenten, Presentaties en andere documenten eenvoudig aanmaken en delen. De informatie die je hierin verwerkt wordt online opgeslagen, zodat je over waar je maar wilt met een internetverbinding toegang hebt tot je bestanden. Weet je niet goed hoe je met een rekenblad programma moet werken, dan kun je bijvoorbeeld een Cursus Excel volgen zodat je makkelijker om kunt gaan met software zoals de sheets waarbij je toegang hebt bij Google Drive. Huidige Excel bestanden kunnen ook makkelijk geconverteerd worden in sheets, zodat je met bestaande bestanden online verder kunt werken.

Op deze manier wordt thuiswerken dus erg eenvoudig. Het discussiepunt voor velen is dat het lastiger is om contact te hebben met de werknemers die thuis zitten. Omdat ze niet op de werkvloer zitten, weten ze vaak niet precies wat er op de werkvloer gebeurd, waardoor ze soms ‘ontvreemd’ kunnen worden van de werkomgeving. In vele gevallen kan het contact en direct overleg met collega’s ook bevorderlijk werken voor de werksfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *