De spaarrente op een gewone spaarrekening is lager dan de inflatie. Hierdoor is het spaarrente op een gewone spaarrekening negatief en teren spaarders in op hun spaargeld. Dit meldt de vergelijker van spaarrekeningen Uw-spaarrente.nl.

Negatieve spaarrente
Deze maand maakte het CBS bekend dat de inflatie in Nederland 3,00 procent bedraagt. Momenteel is de hoogste spaarrente op een “gewone” spaarrekening 2,24 procent en wordt aangeboden door LeasePlan Bank. Hierdoor is het rendement op de spaarrente 0,76 procent negatief. Het hoogste rendement via de spaarrente op een “gewone” spaarrekening werd in juli 2009 behaald en bedroeg toen 3,80 procent.

Negatief rendement op spaarrente zal aanhouden
De verwachting is dat de negatieve spaarrente het komende jaar zal aanhouden. De inflatie zal de komende maanden nog verder oplopen, omdat de meeste winkeliers de prijzen nog niet hebben aangepast. Terwijl de spaarrente relatief laag is. Dit wordt met name door het lage niveau van de Euribor veroorzaakt. De verwachting is dat de Euribor en de spaarrente binnen de afzienbare termijn niet zullen stijgen.

Alternatieven voor spaarders
Spaarders hebben één echt alternatief, de spaardeposito. Om de inflatie de baas te blijven moet er evenwel een spaardeposito worden afgesloten met een minimale looptijd van 5 jaar. De spaarrente die hierop wordt geboden is 3,20 procent. Hiernaast is het verstandig dat wanneer je spaargeld en een lening hebt om het spaargeld te gebruiken om de lening af te lossen. De rente op een lening is namelijk per definitie hoger dan de spaarrente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *