Gerstegras en bijenpollen. De superfoods waarin ik alle voedingsstoffen zal vinden die ik in mijn hele leven nodig heb. Nou ja, ik moet niet overdrijven. Natuurlijk is gevarieerde voeding ook heel belangrijk. Maar het is wel waar dat gerstegras en bijenpollen allebei erg gezond zijn. Dit zorgt ervoor dat het eigenlijk heel goede supplementen zijn voor heel veel verschillende diëten. Let er bijvoorbeeld vooral een keer op hoeveel vlees, vis, eieren en kaas je eet. Als je hier veel van eet, dan neem je veel producten tot je die uiteindelijk het lichaam verzuren. Om de Ph-balans in je lichaam constant te houden zal je vervolgens ook producten moeten eten die een alkalische werking hebben op het lichaam. Gerstegras biedt hiervoor een uitstekende uitkomst, omdat het een dergelijke alkalische werking heeft, die bovendien ook nog eens zeer sterk is.

Het bijzondere aan superfoods zoals gerstegras en bijenpollen is eigenlijk dat ze beiden een zeer hoge concentratie hebben van voedingsstoffen. Hierdoor hoef je er relatief weinig van de eten om gezond te zijn. Dit is ideaal voor mensen die een niet al te grote eetlust hebben, maar toch alle belangrijke voeding binnen willen krijgen die ze nodig hebben. Dit gaat echter voor mij niet op, omdat ik zelf altijd enorme eetlust heb. Hoewel een kleine portie gerstegras of bijenpollen mij in zo’n situatie van voldoende voedsel zo kunnen voorzien, zou ik nooit het idee hebben dat ik genoeg gegeten zou hebben. Ik heb zelf echter weer andere redenen om deze superfoods wel te eten. Zowel gerstegras als bijenpollen zorgen namelijk voor een meer vitaal gevoel in je lichaam, omdat ze allebei de opbouwende en herstellende functies van het lichaam stimuleren. Helemaal fantastisch, ik heb er dagelijks profijt van.

Waar komen dat eigenlijk vandaan, dat gerstegras, en die bijenpollen? Goede vraag! Gerstegras is vaak verkrijgbaar in poedervorm en wordt gewonnen uit de jonge grashalmen. Dit kun je vervolgens weer aanlengen tot een groen drankje dat je opdrinken kunt. Bijenpollen zijn op heel veel verschillende manieren te verkrijgen. Mijn favoriete manier is het om het direct bij een goede imker in te kopen. Dan weet je zeker dat je te maken hebt met een hele goede natuurlijke kwaliteit. Dat willen we allemaal natuurlijk het allerliefste. De bijenpollen worden gewonnen door ze via een of ander filter in de bijenkorf van de achterpootjes van de bijen af te halen.  Zo winnen wij onze supergezonde superfoods!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *