Er bestaat veel discussie over wat het beste soort dekbed is. Mijn persoonlijke favoriet is het donzen dekbed. Ik vind namelijk dat deze precies het juiste gewicht heeft en ook een fijn soort warmte afgeeft. Mijn vriend is het daar echter helemaal niet mee eens. Hij heeft zijn hele leven onder een dekbed van wol geslapen en vond dat vele malen fijner dan mijn donzen dekbed. Hier hebben we vaak hevige discussies over gevoerd.

Gelukkig is er tegenwoordig een zeer ruime keuze in deze categorie producten en wij hebben dan ook verschillende soorten bekeken, bevoeld en getest in verschillende beddenzaken. Maar eigenlijk bleef ons twistpunt bestaan, ik wilde nog steeds een donzen dekbed en hij nog steeds een wollen variant. Omdat we toch een nieuw dekbed wilden kopen, zijn we stug doorgegaan met zoeken en hebben advies gevraagd bij diverse winkels. Maar daar konden ze ons niet echt helpen. Ze hadden niet bepaald een goede oplossing voor ons conflict en we werden van al onze bezoekjes aan deze zaken tot onze teleurstelling dus niet echt iets wijzer. Bij ons bleef dus de vraag bestaan of we een donzen dekbed zouden gaan kopen of een dekbed van wol.

Als test hebben we daarom eerst een aantal weken onder mijn donzen dekbed geslapen om te kijken of mijn vriend hier aan zou kunnen wennen. Vervolgens hebben we een paar weken zijn wollen dekbed gebruikt om te kijken of ik dit toch niet ook heel erg fijn zou vinden. Natuurlijk wen je er altijd wel een beetje aan, maar we waren allebei heel erg blij als we toch weer onder ons eigen dekbed mochten slapen. We kwamen er dus nog steeds niet echt uit of we dan een donzen dekbed zouden gaan gebruiken of juist een wollen. Gelukkig bedachten we toch een oplossing.

Uiteindelijk hebben we besloten om dan maar twee verschillende exemplaren in onze dekbedhoes te stoppen. Aan mijn kant het donzen dekbed en aan zijn kant het dekbed van wol. Veel mensen vinden dit een erg vreemde oplossing en vragen zich af of dit niet gaat schuiven in de hoes. Maar door het klittenband dat ik heb aangebracht in de hoes en aan zowel het donzen dekbed als het wollen dekbed, is dit absoluut niet het geval. Nu zijn we allebei tevreden en slapen we heerlijk. Het is voor ons echt de ideale oplossing en ik kan het echt iedereen aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *