Sinds enkele weken ben ik verantwoordelijk geworden voor het bouwen van een website voor onze volleybalvereniging. Nu heb ik zelf wel enige ervaring met deze programmeertalen maar er komt toch wel wat meer bij kijken. Allereerst moet ik natuurlijk een domeinnaam of domein registreren. Dit had toch wel iets meer voeten in de aarde dan dat ik van te voren had verwacht. Ik had namelijk al wat rondgekeken op het internet maar het bleek dat er heel erg veel aanbieders zijn om een domeinnaam of domein te registreren. Dus ik moest eerst maar eens gaan uitzoeken welke nou precies bij onze vereniging paste. Want we hoefden natuurlijk niet het duurste pakket maar we wilden wel een ledenbestand. Dus we moesten een hosting provider vinden die ons een domeinnaam aanbood en ons een domein zou geven. En dit alles tegen een scherpe prijs uiteraard. Want ook wij hebben natuurlijk last van de crisis en we merken nu ook dat de sponsor inkomsten teruglopen. Maar desondanks had ik meerdere aanbieders vergeleken en ik had inmiddels mijn keuze gemaakt. Deze bood een domein aan voor ongeveer 120 euro per jaar. Dit was uiteindelijk wel één van de goedkoopste. Maar dan moest ik natuurlijk nog wel controleren of de domeinnaam nog vrij was. Dit zou wel erg vervelend zijn als deze al bezet zou zijn. Misschien zou het dan geen.nl adres krijgen maar meer een.com adres. Maar dit wilde ik graag voorkomen. Ik voerde daarom de domeinnaam in en drukte op enter. Al snel bleek dat dit domein nog vrij was dus ik bedacht mij geen seconde en ging mij direct registreren. Ik voerde de domeinnaam in en daarnaast moest ik ook het domein invullen. Nadat ik mijn persoonlijke gegevens had ingevuld kwam al snel de bevestiging. Ik moest twee weken wachten en dan zou volgens hen alles geregeld zijn. Dan kon ik direct beginnen met het bouwen van de website. Ik was blij dat het domeinnaam nog vrij was en dat ik dit domein snel had weten te bemachtigen. Hierdoor hoefden we geen vervelende zaken af te handelen. Ik schreef direct een e-mail naar de voorzitter om hem het goede nieuws te melden. Ik had ook met hem afgesproken dat ik dit deze week zou gaan regelen en dat de site binnen twee maande af zou moeten zijn. Dit wordt nog wel een klus maar gelukkig ik heb de tijd van de wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *