Als je goede vaardigheden hebt op het gebied van communicatie, kun je je carrière en je dagelijkse leven een positieve wending geven. Wanneer je zelf van mening bent dat je communicatie skills verbeterd zouden kunnen worden, zou een communicatietraining je kunnen helpen. Om succesvolle communicatie tot stand te brengen is het belangrijk dat je bepaalde ideeën en uitdrukkingen zo effectief mogelijk kan uitbeelden. Helderheid is een erg belangrijk aspect van communicatie.

Wil je op academisch niveau communiceren, dan is een uitgebreide en goede woordenschat vereist. Hierbij moet je goed nadenken over hoe je iets probeert te uiten en wat je precies probeert uiten. Hierbij is het belangrijk om niet gesloten te denken maar een open mind te hebben. Wanneer je bijvoorbeeld communiceert met andere culturen is het van groot belang dat je je realiseert dat zij er een hele andere denk en werkwijze op na houden.

Wanneer je conclusies en een mening gaat vormen, is het belangrijk om dit op een beleefde manier te doen. Probeer geen harde woorden te gebruiken en vermijd commentaar op de andere persoon. Probeer juist goed te luisteren naar wat iemand te zeggen heeft en daar ook op in te spelen.

Bij een communicatietraining leer je ook om naar je eigen stem te luisteren en ook de toon die je aanslaat. Wanneer je bijvoorbeeld schriftelijk met mensen communiceert is het voor jongeren heel normaal om in caps lock te schrijven. Dit kan voor andere mensen juist schreeuwend overkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *